Wednesday 1 August 2012

Dæk eksploderer 200 meter fra 2 elefanter, lettere panik!

Etosha, 30. juli


Det går der ud af med 60 kilometer i timen, da der pludselig lyder en meget høj lyd og efterfølgende et brag bagfra bilens højre side. ”Hvad laver du Laust” udbryder både Pia og jeg, da Lausts vindue var åbent. ”Jeg laver ikke noget!” svarer han. Bilen begynder at hælde mod højre, og det står nu klart, at dækket er eksploderet. Jeg får trukket bilen ind i højre siden af vejen. Det viser sig, at der er en 6 cm. lang flænge i siden af dækket. Det er formentlig skåret op af en skarp sten. Der er nu lettere panik, da vi befinder os lige efter en kurve på vejen, usynlig for andre kørende før de kommer om hjørnet. Ydermere er vi i den mest dyrerige naturpark i Namibia.


Dækskifte i Etosha!
Laust holder udkik efter dyr


Advarselstrekanten findes hurtigt fundet frem, den husker jeg heldigvis hvor er; i lommen bag førersædet. Alle får besked på at holde udkik efter dyr, mens jeg placerer trekanten ca. 100 meter bag bilen.

 Nu skal dækket så skiftes. Donkraften bliver fundet frem under bagsædet, men ingen kan huske hvor boltnøglen er? Med sved på panden bliver efterhånden alt bagage tømt ud af bilen, mens der ledes. Til sidst kommer jeg i tanke om, at den vist nok ligger mellem forsæderne. Ganske rigtigt. Nu kan jeg begynde at skrue boltene af. En bil stopper op ”går det”? ”Det går fint nu”, svarer vi. ”Pas godt på de 2 elefanter!”. ”Hvilke elefanter”? svarer vi. ”De står 200 meter længere fremme”!


Dårligt placeret high lift jack
Men det var der ikke tid til at ændre på


Det er den form for information man ikke rigtig kan bruge til noget, når man er ved at skifte dæk. Det skal dog siges til deres forsvar, at de tilbød at blive på stedet. Det var ikke nødvendigt, da vi var tæt på at være færdige. Det er mindre stressende at være formel 1 mekaniker!


På den positive side:
Her er ikke berug for en balje vand


2 comments:

  1. Hej alle fire
    Det er vildt spændende at følge jer! Håber I er kommet godt videre siden jeres sidste indlæg!
    Vi glæder os til at se jer i København igen!
    Kærligst
    os alle
    her på Strandboulevarden
    / Morten

    ReplyDelete
  2. Tusinde tak - man må sige vi oplever lidt af hvert :-) Vi glæder os meget til at se jer igen. Nu kun 5 dages camping og 2 dages afsluttende lodge - så kalder hverdagen igen
    KH
    os alle

    ReplyDelete

Thanks for your comment, I return as soon as we have internet again