Thursday 16 August 2012

Kalahariløver, leoparder, geparder og vilde hunde


 

Grasslands Safari Lodge


Central Kalahari, den 6. august



"Problemløver" reddet fra henrettelse
Grasslands Safari Lodge


Manageren fra Grasslands Safari Lodge tager os med ud og se deres “katte og hunde projekt”. Han forklarer os, hvordan de fanger løver, leoparder, geparder og vilde hunde, som er blevet ”problemdyr”. Det bliver de, når de bevæger sig ind på farmernes område og tager kvæget. Normalt skyder farmerne dyrene, men ejeren af Grassland Safari Lodge tilbyder at fange dem.

Vi kører ind i indhegningen med løver. Imponerende store dyr! Spændende at se dem så tæt på. En af løverne har sin egen indhegning med net over. ”Det er fordi den blev ved med at forlade indhegningen om natten”, forklarer manageren. Han viser os også 2 leoparder: ”Der kommer en hanleopard om natten og sætter sig udenfor hegnet”. Direkte adspurgt bekræfter han, at det er den samme som er glad for vandtårnet om natten nede i vores campsite.

Vi ser også de vilde hunde, men bliver pænt udenfor indhegningen. ”Vi har lige haft hundegalskab blandt hundene, så vi går ikke derind” forklarer han. ”Når de har hundegalskab, angriber de alt”. Vi er helt med på at blive udenfor hegnet.  

Til sidst bliver vi placeret på en række på jorden udenfor en indhegning med 6 kæmpe Kalahariløver. De er som taget ud af løvernes konge! Pludselig begynde de af brøle højt i kor – det kan høres på flere kilometers afstand og virker meget voldsomt. ”Det er dem I kan høre ned i campen” forklarer manageren.

Kalahariløverne brøler


Ægte Kalahariløve
Grasslands Safari Lodge 2012


To dage senere skulle vi stifte bekendtskab med ”nogle af Kalahariløvernes fætre” om natten tæt på vores telt på ”Sunday Pan” i ”Central Kalahari Game Reserve”. Men det vidste vi heldigvis ikke på daværende tidspunkt…

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment, I return as soon as we have internet again