Friday 27 July 2012

En blanding af Paradisets Have og Månebase Alpha?

Etaambura Camp, Orupembe Conservatory 24-27. juli



Etambura Camp, udsigtsplatform
Staves egentligt Etaambura med to a´er

Etambura Camp overgår vores efterhånden ret gode og prøvede fantasi. Campen ligger næsten helt utilgængeligt i den fjerneste del af Kaokoland i det nordvestlige Namibia, som en slags Månebase Alpha (dog helt uden skum!) kombineret med Paradisets Have, på toppen af en af de højeste bakker i området. Det kræver en særdeles god bil og meget stærke nerver, at køre de sidste 1000 meter op af bjergsiden af den lille grusvej. Belønningen på toppen er 360 graders vid udsigt over de hellige Onjuva sletter, hvor Himba-folket lever fredeligt sammen med de vilde dyr. Himbaernes tradition forbyder dem jagt i dette område, da sletterne er beskyttet af forfædrenes ånder. I stedet lever de af deres husdyr i form af kvæg, geder og får. Etamburas hovedbygning ligger som det allerøverste punkt på bjerget og er lavet af lokale sten. Stenene er lejret i gabioner (rå metalnet) og understøtter taget, som er lavet af strå. Herudover er kun brugt træ og støbt gulve. Naturmaterialer præger alt, og Etambura smelter på forunderlig vis sammen med bjerget, blot for at gøre det kønnere. Møblementet er lavet af solidt træ og læder. Strømmen genereres af solceller og lejres på batterier til brug om aftenen og natten. Vandet hentes i en vandtank fra en nærliggende boring. Rundt om campen ligger der 5 spektakulære Kanvas telte med tilhørende privat udsigtsplatform, toilet og bad. Ligeledes smeltet sammen med bjerget. Her bor gæsterne totalt ugeneret med den mest utrolige udsigt til solopgang over bjerge og sletter om morgenen. Vi er aktuelt de eneste gæster på stedet, og vi har derfor alle ca. 250 m2 for os selv. Hertil kommer diverse terrasser og platforme omkring hovedbygningen. Dette sted må være en sikker top tre over de smukkeste steder, vi har boet i Afrika. Ubetinget fredfyldt!


Udsigt Etaambura, fra bålplads


Solopgang i teltet

Etambura ejes af Conservancy Safaris i fællesskab med Himbaerne i den nærliggende landsby. Der er to venlige og hjælpsomme personer fra den nærliggende landsby, som fungerer som staff og guider under opholdet. På forunderlig vis dækker bordene sig selv med hvide duge (!) før alle måltider, stearinlys og bål tændes, og opvasken forsvinder af sig selv som dug for solen efter måltiderne. Da vi vågnede her til morgen var bordet allerede dækket, og vandet kogte på bålet. Herudover var begge termokander naturligvis fyldt med kogende vand. Pia lavede æg og bacon på panden, mens vi drag guavajuice fra køleskabet i bilen. Alt blev indtaget med udsigt over Onjuva sletterne i det gryende sollys. Det er konceptet her på stedet. Man medbringer selv alt mad og drikke, men personalet hjælper til med alt det praktiske – og der gør de med usædvanlig stor venlighed og sans for detaljen!



Teltet!

Du kan se Etamburas hjemmeside på oversigten over turen (blog nr. 2).

Ps. Afkørslen til lejeren var meget svær at finde, ikke mindst da vi havde fået lidt ukorrekte GPS-koordinater. Vi kørte rund i området en times tid før det lykkedes at finde den rette nervepirrende vej op ad bjerget. Godt vi have GPS med “Tracks4Africa” og I-phone back-up “IGOAfrica”. Der var brug for begge. Vi kunne hermed hele tiden komme tilbage til det samme udgangspunkt og prøve igen ad en ny vej. Og nej - jeg får desværre ikke procenter…

Pss. Det bedste kort til området er InfoMap Kaokoland / Bushmanland 1:620.000. The Shell Map of Kaokoland kan også bruges, men har ikke lige så mange detaljer med men til gengæld en masse information om området på bagsiden.


Etambura Camp, Kaokoland 2012
Indgang

Etambura Camp, Kaokoland 2012
Toilet telt 3


Etambura Camp, Kaokoland 2012
Telt

Etambura Camp 2012
Forunderlige træer og buske på hele området!

Etambura Camp, Kaokoland 2012
Gange mellem teltene

Etambura Camp, Kaokoland 2012
Hovedbygning

Etambura Camp, Kaokoland 2012
Madlavning på bålet

Etambura Camp, Kaokoland 2012
Spiseplads med udsigt til solnedgang og bjerge

Etambura Camp, Kaokoland 2012
Udflugt til marmorbrud ca. 5 kilometer fra campen


No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment, I return as soon as we have internet again