Friday 27 July 2012

Farlige lyde om natten

Og bekymrende dyrespor udenfor teltet næste dag

Purros Camp 24. juli om natten.



Vi vågnede begge kl. 2 om natten ved stille trin udenfor teltet. Det var bælgmørkt. Vi kunne høre et dyr trække vejret lige på den anden side af teltdugen få centimeter væk. Igen og igen trin, snusen og snasken. Udefinerlige dyrelyde. Børnene sov trygt på taget af Land Roveren. De havde tilsyneladende ikke hørt noget. Det lød ikke som en elefant, men måske en Karakal? Eller endog hyæne, sjakal, leopard eller gepard? Det er klogeste var nok at blive i teltet frem for at undersøge sagen nærmere her midt om natten. Efter ca. 30 minutter, hvor Pia og jeg lå musestille og fantaserede om forskellige scenarioer involverende store kattedyr og mennesker, forsvandt lydene igen. Til sidst faldt vi i søvn. Næste morgen var der mange spor udenfor teltet. 4 trædepuder og 5 klør. For små til leopard og gepard, som vi har set tidligere, men?


Farligt dyrespor?


Da jeg viste sporene til en af de ansatte i lejeren næste morgen fik vi svaret: Lejerens hund! Antiklimaks!! Som plaster på såret havde der dog passeret en ørkenelefant lige nord for campen. Heldigvis ikke igennem campen.


Flere farlige dyrespor?

Således oplyste kunne vi drage den lange vej af et spor i ørkenen mod nord til Orupempe og Etambura Camp:




På vejen passerer vi den første butik, som vi har set i flere dage, efter ca. 200-300 kilometers kørsel "Orupembe Shop 1". Helt igennem passende navn - der er ikke andre butikker!?


Orupembe Shop 1
Den eneste forretning i miles omkreds!

Vel for så vidt en eksklusiv placering? Og så åbner den når man kommer!
Orupembe Shop 1 (der er ingen nr. 2!)

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment, I return as soon as we have internet again