Friday 27 July 2012

Khowarib Schlucht og Ongongo Hot Spring

 Den 21-22. juli


Telt på kanten af Khowarib Schlugt
Thea og Laust slapper af


Khowarib Lodge Campsite viste sig at være helt fantastisk. Da vi var tidligt fremme havde vi frit valg og kunne vælge det bedste site (nr. 6) direkte til floden hvilende på et plateau ca. 10 meter over vandet.Vi placerede teltet 2 meter fra kanten, hvor der var den mest fantastiske udsigt ud over Khowarib Schlucht. Blot skulle man være helt klar på retningen til toilettet om natten (drej til venstre, ikke højre!!). Børnene sov som altid trygt i teltet på toppen af Land Roveren i deres ”roof tent” kun få meter fra vores telt. Bilen var bremset efter alle kunstens regler og med sten under hjulene, bakgear og differentiel spær, da de ellers ville kunne få ”lidt af en telttur” ud over skrænten ned over vores telt. Om natten kan vi høre når de kalder. Det er en fast regel, at de ikke må stå alene op om natten. I den del af Kaokoland hvor vi er nu, er der bl.a. løver, geparder og leoparder. Læg hertil potentielt aggressive ørkenelefanter og hvide næsehorn. Dyrene undgår normalt mennesker, som de er bange for, formentlig på baggrund af dårlige erfaringer, men man bør undgå at forskrække dem om natten, hvor de jager. Jeg tror nu forskrækkelsen vil være helt på vores side! Når vi gik de 1000 meter mellem Lodgen og lejrpladsen i mørket sent på aftenen, så foregik det i tæt formation med mig forrest med en lommelygte afsøgende terrænet foran os, mens Pia gik bagerst med en lommelygte. Det var obligatorisk at tale højt sammen undervejs. Man skal dog huske på, at der hver eneste dag året rundt går mange mennesker omkring i mørket i Afrika. Det er så absolut de færreste der bliver spist af vilde dyr. Vi følger altid de råd vi får lokalt med hensyn til sikkerhed og spørger altid når vi kommer et nyt sted, hvad der er ”do and dont´s”.


Om eftermiddagen kørte vi 20 kilometer gennem bushen via et lille spor til Ongongo Hot Spring. Det viste sig at være en helt fantastisk smuk tur af en støvet jordvej gennem små beboelser i bushen. Ongongo er et malerisk og specielt sted, hvor en varm kilde løber ud over en klippekant og danner et vandfald med tilhørende pool nedenfor og grønne planter rundt om midt i det tørre landskab. En lille oase. Der er en lejrplads på stedet, men den er ikke nær så god som Khowarib Lodge Campsite, som varmt kan anbefales. På vej til stedet blev vi i øvrigt stoppet af en lokal ”guide”, som spurgte om han kunne få et lift til Ongongo. Vi sagde han kunne springe op på taget af Land Roveren. Han viste så vej – ikke at det var strengt nødvendigt – men fint at han kunne tjene en skilling på den måde. Vi var ikke i tvivl om det var det, som det handlede om, men vi har efterhånden fået et afslappet forhold til den form for afrikansk entreprenørship frem for at holde stejlt på sit. Så går det hele nemmere. Da han forlangte 50 rand for ulejligheden, rundede vi dog ned til 20 med den begrundelse, at han havde glemt at nævne ansættelsesforholdet ved turens start, og at vi ikke ville tage penge for liftet. Han virkede ganske tilfreds med de 20 rand.


Ongongo hot spring



De to brændesælgere!

På vej tilbage købte vi brænde af nogle små drenge, selv om vi i sidste ende endte med at spise på den skønne restaurant i lodgen frem for selv at lave mad på bålet. De næste 5 dage går turen til de allermest øde dele af Kaokoland (Purros og Orupempe), så der skal vi nok få dejlig bålmad. Vi nød den sidste aftenen i lodgens luksus og klarede gåturen tilbage gennem mørket. 


Sidste aften hvor maden bliver serveret
Imorgen går turen til Purros

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment, I return as soon as we have internet again