Friday 27 November 2015

I Kalahariørkenen med 1 par underbukser hver

På den gode side, håndbagagen nåede frem…

Twee Rivieren, Kgalagadi Transfrontier Park, Kalahari, Sydafrika. Den 21. november 2015.

 
Sønnike ved game sighting board
Twee Rivieren Rest Camp


Så nåede vi frem til ”Twee Rivieren Rest Camp” i Kgalagadi efter ca. 250 km`s kørsel stik nord. De blev tilbagelagt i vores hvide Toyota Hilux SRX 4x4, som vi fik udleveret i Upington Lufthavn. Det har været 30 ganske anstrengende timer. Afgangen fra København blev forsinket halvanden time, og vores bagage med al udrustningen nåede i sidste ende ikke frem. Den befinder sig 1000 km. øst for os i Johannesburg (?!) Vi har ””heldigvis”” prøvet været i samme situation en gang før, så det lader vi os ikke slå ud af!

Vi har i stedet lavet en række fantasifulde aftaler med forskellige aktører. Nu håber vi, at vi rent faktisk modtager vores bagage om senest to dage, på det tidspunkt yderligere 150 km. mod vest langs det tørre Aoub flodleje. Efter dette punkt er det ikke realistisk at se bagagen igen, da vi så kører yderligere ca. 8-10 af et spor mod nord, hvor vi skal opleve 3 dage i de mest øde egne af Kgalagadi nationalparken.

For at øge sandsynligheden for at bagagen rent faktisk når frem, har vi lavet et bonussystem for de involverede parter (undtagen os!). Det kommer til udbetaling når/hvis vi rent faktisk modtager bagagen. En pekuniær bonus har det erfaringsmæssigt med at øge motivationen gevaldigt på disse kanter, om end folk af natur forekommer meget venlige og imødekommende.

Vores nuværende meget reducere udrustning består af; rejsedokumenter, kamera, iPhones, div. adaptere, hver en bog, medicintaske og en ultrabærbar PC´er. Hertil hver 1 sæt sokker, 1 sæt underbukser, 1 sæt benklæder, en skjorte og sønnike havde pakket en varm trøje i håndbagagen.

Power shopping i Upington Mal


Proviant til turen


Far med smarte koboltblå badebukser



For en sikkerheds skyld har vi lynshoppet de mest nødvendige ting i Upington Mal. Det er den hurtigste shopping tur, jeg har prøvet til dato. Vi skulle være fremme ved porten til nationalparken før mørkets frembud, herefter er lågen lukket. Køb af ekstra tøj tog ca. 10 minutter inklusive afprøvning – det kan være det ser ud derefter. Specielt mine koboltblå knælange badebukser, som formentlig har været stor mode engang i 1980´erne. Ud over håndbagage er vi nu i besiddelse af; tandpasta, termokande, Svitzerkniv, lommelygte, solbeskyttelse, vaskepulver og hver en ekstra skjorte. Hertil hver et par badebukser, som vi kan have på, når vi vasker vores underbukser :-) Vi har også købt rigeligt brænde, vand og fødevarer til hele turen – vi behøver dybest set ingen anden bagage.


Indgangsporten til Kgalagadi


Twee Rivieren er indgangsporten, når man kommer fra syd (Upington), og den fungerer som det administrative hovedkvarter. Lejeren ligger på bredden af den udtørrede Nossob flod. Det er angiveligt den eneste lejr med 24 timers elektricitet og mobiltelefon forbindelse. Herudover har Twee Rivieren reception, butik, brændstof, restaurant, informationscenter og swimmingpool. Den rene luksus i forhold til de Wilderness Camps vi skal bo på den kommende tid.


Twee Rivieren kort, kilde sanparks.org
Link til planlagt rejserute

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment, I return as soon as we have internet again