Thursday 19 November 2015

Rejserute og lejrpladser "far & søn tur" Kalahariørkenen 2015

"Planlægning af rejsen er halvdelen af fornøjelsen"


Rejserute "Kgalagadi" nationalparken, herefter
6) Augrabies Falls National Park
7) Yellow Aloe, Clanwilliam
8) Vineyard Hotel, Cape Town


"Lejrpladser sætter sig på en egen måde fast i erindringen, som om man havde levet der i lange tider, og man husker undertiden længe en enkelt kurve af sine vognspor i græsset på sletten, som om det var et tegn, der havde haft betydning i ens liv" 

Karen Blixen, Den Afrikanske farm, 1937.

På vej til Central Kalahari Game Reserve, Botswana, 2013 

Vores planlagte lejrpladser:


Twee Rivieren Rest Camp, 1 dag.

Indgangsporten til Kgalagadi når man ankommer fra syd - i vores tilfælde Upington lufthavnen. Her er administrativt hovedkvarter, reception, butik, restaurant, brændstof og pool. De fleste (som os) bruger Twee Rivieren som gennemgangs lejr, men nogle der bruger Twee Rivieren som base til udforskning af den sydlige del af Kgalagadi. Ikke mindst da de mindre wilderness camps hurtigt bliver udsolgt (book > 6 mdr. i forvejen). Der skulle være mange fugle og dyr nær campen.

Kalahari Tented Camp, 2 dage.

Eksklusiv "getaway" med udsigt fra egen veranda til vandhul i Auob flodens udtørrede flodleje. Kanvastelte i rustikke farver og interiør bygget på træplatform med gangbroer imellem. Til dels af sikkerhedsmæssige årsager. Som en særlig luksus er der swimmingpool(!) Godt udgangspunkt for udforskning af den vestlige del af parken. Tæt til Mata Mata Rest Camp på Namibias grænse, hvor der er flere faciliteter.
Link til vores beretning fra Kalahari Tented Camp

Grootkolk Wilderness Camp , 1 dag.

Så starter ekspeditionen for alvor efter den luksuriøse indledning! Efter en lang dags kørsel langs Nossobflodens udtørret flodleje nås "Grootkolk", som ligger i den nordligste og mest øde del af Kgalagadi i Kalahariørkenen. Lejeren ligger isoleret og afsides på toppen af en af de for Kalahari karakteristiske røde sandklitter. Her er kun selskab af stilhed og stjerner. Nå ja - og dyr - som der står "this camp is NOT fenced, dangerous animals high risk". Teltene er bygget af sandsække og kanvas. Det er klogt at blive indenfor om natten. Der er solpaneler til lys og grillsted på verandaen til medbragt brænde/kul.
Link til vores beretning fra Grootkolk Wilderness Camp

Gharagab Wilderness Camp, 2 dage.

Det fortsætter mindst lige så "vildt". Nu skal vi til det mest ekstremt beliggende sted på vores tur. Gharagab ligger isoleret i den nordligste del af Kgalagadi nationalparken i Kalahariørkenen. På toppen af en rød sandklit, med udsigt til et vandhul, i midten af ingenting, fjernt fra alt. Der er dog 3 andre telte og en opsynsmand. Adgangsvejen er et 30 km langt udfordrende "one way" 4x4 spor (youtube video), efter man har forladt det udtørrede flodleje. Pludselige vejrændringer kan også være en udfordring, da vi er der i "regntiden" (youtube video) Husk: VAND, diesel, GPS, brænde, mad o.s.v.
Link til vores beretning fra Gharagab Wilderness Camp  
Link til planlagt rejserute hertil (pyha x 2), dog skal vi fange lidt mere østligt spor mellem "punkt 3" og "punkt 6" på ruten. Vi forhører os grundigt i Grootkolk - der er ikke mange servicestationer (årtiets underdrivelse)
Link til Google billeder fra stedet
Link til beskrivelse af Gharagab

Ta Shebube Rooiputs, 2 dage.

Så er der dømt luksus igen efter en meget lang tur gennem ørkenen. "All inclusive" luksus camp med mad, drikke og aktiviteter inkluderet. Eksempelvis campens egen stjernekikkert og plungepool. Det bliver en behagelig kontrast til Gharagab - og den lange hårde tur hertil. 
Link til planlagt rute hertil (pyha x 3). Dog forventes en rute direkte mellem punkt 3 og 4 (østligt). Sporet kan ses i stor forstørrelse på kortet eller på SANparks officielle kort over nationalparken. Vi forhører os grundigt i Gharagab. Det gælder om at køre den rette vej på grund af det begrænsede antal tankstationer... ;-)
Link til vores beretning fra dette sted
Link til Google billeder fra stedet
Link til Ta Shebube hjemmeside

Augrabies Falls National Park, 2 dage.

På vejen vejen til Cape Town er første stop Augrabies Falls National Park, som dækker 820 km² langs Orange floden. Vandfaldet er 60 metres højt og meget højlyd i regntiden. Navnet betyder "stedet med høj lyd".  Ud over vandfald, sprækkedal og dyreliv, er parken også berømt for de mange Aloe dichotoma træer, på engelsk "quiver tree", som tåler det tørre klima. I parken skal vi først og fremmest vandre på de afmærkede stier.
Link til vores beretning fra dette sted

Yellow Aloe, Clanwilliam, 1 dag.

Stop-over i, håber vi, hyggeligt guest house på vej til Cape Town. Det ser ud til at være et godt sted at slippe af med det sidste støv :-)
Link til vores beretning fra dette sted

Vineyard Hotel, Cape Town, 3 dage.

Arbejde for mig, afslapning for sønnike på hotellet. Skulle der være noget støv tilbage...

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment, I return as soon as we have internet again