Monday 30 November 2015

Helt ude i vildnisset omgivet af sandsække og kanvas

Grootkolk, Kgalagadi Transfrontier Park, Kalahari, Sydafrika. Den 24 november 2015


Det er en lettelse da Grootkolk lejeren endelig nås. Den ligger helt ubeskriveligt smukt i en lille sænkning i terrænet mellem de røde klitter ca. 150 meter fra vandhullet, som tiltrækker dyr fra hele egnen. Da vi ankommer, står en kæmpe flok blå gnuer og et par strudse og drikker.

Lejeren består af fire telte, hver beregnet til to personer. De er bygget af sandsække og kanvas og har nærmest karakter af en lille togkupe. I den ene ende af ”kupeen” er der toilet og bruser. Udenfor eget lille køkken, terrasse og grilplads. Udearealet er omgivet af en lav mur som kun er ca. 120 cm høj – ikke meget beskyttelse for rovdyr men lige nok til at man føler sig mere tryg. Vi stiller stolene, så vi hurtigt kan pile ind i kupeen ved behov!

Udekøkken ,Grootkolk Wilderness Camp
Kgalagadi Transfrontier Park
Soveværelse, Grootkolk
Nærmest en lille togkupe med alt hvad man behøver

Når vi har pakket ud, sætter vi os på terrassen og spiser tørret kød (biltong). Det er en specialitet hele familien har lært at værdsætte.

Biltong, tørret kød fra Springbok
Smager fantastisk, men husk tandstikker!

Det må kræve sin mand at være kudu!

Kort efter ankommer en flok Kuduer samtidig med at solen er ved at gå ned. Det ser ubeskriveligt smukt ud.

Stor Kudu (Tragelaphus strepsiceros)
En han og tre hunner
Rooiputs, november 2015
Stor kudu, hun i solnedgang og støv fra Kalahari
Video: Kuduer venter på struds
Vandhul Rooiputs

Kuduen kaldes også ”Stor kudu”, da det er den anden højeste antilope efter Eland (elsdyrantilopen). Hannerne har nogle fantastisk smukke skruede horn, som kan blive helt op til 1,8 m lange. På pelsen ser man de karakteristiske 4-12 tydelige lodrette hvide striber tværs over ryggen. Kuduen har også en karakteristisk hvid V-tegning mellem øjnene, og hannerne har ”skæg” under struben. Hunnerne lever i flokke på 5-6 køer. En han har 2-3 flokke hunner på et territorie på op til 10 km2. Det må kræve sin mand!

Solnedgang på terrassen, Grootkolk Wilderness Camp
Kgalagadi Transfrontier National Park, november 2015

Lidt om stedet

Grootkolk er en såkaldt vildnis lejr (Wilderness Camp). Lejren ligger fjernt fra alt i den nordligste del af Kgalagadi i Kalahariørkenen midt i røde sandklitter med udsigt til et kunstigt vandhul. Her er stilhed og stjernerne. Der er 20 km til Union End, som er det sted på landkortet, hvor de tre lande Sydafrika, Botswana og Namibia mødes. Hvis man vil være sikker på at møde andre mennesker, så er der ca. 2,5 timers kørsel langs det udtørrede flodleje til Nossob Rest Camp, og der er 6 timers kørsel til Twee Rivieren Rest Camp, som er det sted, hvor vi kom ind i nationalparken. 

Link til planlagt rejserute (pyha)

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment, I return as soon as we have internet again