Monday 30 November 2015

Kalahari køreskole, den eneste hvor man tjekker for løver!

Den eneste køreskole hvor man tjekker for løver, leoparder og geparder, før man bytter sæde!

Den 22. november 2015, køreskole næsten ved verdens ende...


Unions End, Kgalagadi Transfrontier Park 

Vi er på vej til Gharagab lejeren. Vi skal fange det 32 km. lange spor ind i bushveld omkring ”Unions End”. Det er det nordvestligste mest øde hjørne af Kgalagadi nationalparken, der hvor Namibia, Botswana og Syd Afrika´s grænser mødes. Vi er meget meget langt væk fra al civilisation. Vi har kun mødt en enkelt anden bil i dagens løb. Det er et noget udsat sted hvis chaufføren (undertegnede) skulle gå hen og blive syg. Men det er der en løsning på. Kalahari køreskole. Vi ser omhyggeligt efter løver, leoparder og geparder før vi bytter sæde.

På et privat ukendt øde sted i Afrika lærer sønnike at sætte bilen i frigear, koble ud, sætte i første gear, give meget let gas, slippe kobling til hjulene tager fat og køre langsomt rundt i ottetaller. Han starter og stopper bilen succesfuldt flere gange. Bilen går kun utilsigtet i stå 2 gange (hvem har ikke prøvet det første gang?) Det har han helt klart talent for. Nu er jeg ikke i tvivl om, at han kan køre bilen hvis, Gud forbyde det, det skulle gå hen og blive nødvendigt. Sønnike har også lært at betjene kort (han er kortfører) og GPS. Han kan til enhver tid sige præcist hvor vi er.

Sporet til Gharagab Wilderness Camp


Track from Unions End to Gharagab
Denne del var ikke så udfordrende som ventet, men smuk!

Det er den vej vi skal bagefter
Nu bliver det for alvor et spor til Gharagab
Den ultimative øde destination i Kgalagadi

På dette øde sted har vi rigeligt med vand og diesel i bilen. Jeg vil anbefale 10 liter vand pr. person pr. dag. Regn med mindst 2 dage før der kommer nogen forbi! Det kan også blive ganske koldt om natten, så vi har to soveposer med, så vi kan overnatte i bilen i en nødsituation. Det er af krybende og bidende årsager meget uklogt at sove uden for bilen.

Sporet til Gharagab, Noget mindre udfordrende en sporet fra Gharagab!
Forklaring følger senere

Det værste der kan ske er brænd, så har man et problem. Det var vi uhyggeligt tæt på at opleve i Central Kalahari Game Reserve for 3 år siden (link)

1 comment:

  1. Virkelig spændende at følge Jer.
    Ser frem til flere beretninger og billeder.
    Vi glæder os dog også, til I er godt hjemme igen.
    Kh Teglholmen

    ReplyDelete

Thanks for your comment, I return as soon as we have internet again