Saturday 28 November 2015

Vi er i buret, dyrene er uden for hegnet

På kanten af Aoub floden på grænsen til Namibia

Kalahari Tented Camp, Kgalagadi Transfrontier Park, nær Mata Mata, Kalahari, Sydafrika, den 21. november 2015


Kalahari Tented Camp
Udsigt til Aoub flodleje og vandhul
Kalahari Tented Camp ligger højt oppe på kanten af en rød klit, med spektakulær udsigt over et vandhul midt i det udtørrede flodleje fra den gamle Auob flod. Lejren er udformet på en sådan måde, at man føler, at man kun har sig selv og ørkenen som selskab. Her hedder det sig, at man kan "fange ånden i det tørstige land". 

Det er en temmelig eksklusiv teltlejr bestående af 15 ørken telte, som hver især er elegant indrettede med en rustik finish ved hjælp af træ, sand og lærred, der reflekterer den omgivende ørkens farver. Teltlejren ligger kun 3 km. fra den større Mata-Mata Rest Camp på Namibia´s grænse, hvor man kan hente basale forsyninger i en lille butik.

Kalahari Tented Camp, Aoub flodlejet nedenfor
Soveteltet til højre, a room with a view!

Kalahari Tented Camp, udsigt fra terrasse

Kalahari Tented Camp, soveafdeling
Video: Kalahari Tented Camp, køkken og terrasse

Teltet – eller man skulle måske sige hytten – er i mørkt træ og kanvas, og der er 2 afdelinger. Den ene består af et køkkentelt med alt udstyr. I den anden er der soverum og badeværelse. Alt er omgivet af hegn og mur lavet af sandsække. Det giver en smule beskyttelse mod de vilde dyr. Eksempelvis får vi efter kort tid besøg af en sortrygget sjakal

Sortrygget sjakal (Canis mesomelas)
Besøger os på terrassen

De er nu ikke så farlige. Det er et slankt dyr på størrelse med en schæferhund, med et ræveagtigt hoved og store fremstående ører og en sort busket hale. Hertil den karakteristiske sorte / sølv farvede ryg (saddel). Sjakalen er monogam og lever i hele dens 8-10 årige lange levetid med den samme partner. Den er altædende og lever især af ådsler efterladt af andre dyr. Den besøger helt sikker os i håb om føde. Det er nu strengt forbudt og en rigtig dårlig ide af fodre de vilde dyr. Der kunne også komme større dyr, som man helst ikke ser så tæt på vores, nogle steder, kun 1,5 meter høje hegn.

Vores lille fort, Kalahari Tented Camp
Bemærk indhegnet parkeringsplads til bil

Bilen kan holde i en lille indhegnet bås ved teltet. Man kan i dagtiden risikere at gå de ca. 100 meter over til den lille pool (nedenfor), hvis man ser sig rigtig godt for. Der er ofte store katte i lejren, men mest om natten, hvor man absolut ikke går rundt udenfor teltet.

Plungepool, Kalahari Tented Camp
En ekstra bekvemmelighed i 40 C varme

Beliggende ved blå prik
"Tracks4Africa", uundværligt kort,
så man altid ved hvor man er


Link til planlagt rejserute

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment, I return as soon as we have internet again