Friday 4 December 2015

Yellow Aloe cottage style living!

Lang køretur og belønning i form af det skønneste gæstehus på vej til Cape Town, den 1. december


Yellow Aloe Guesthouse, Clanwilliam


Vi kører 7 stive timer fra Augrabies til Clanwilliam. Kort efter afgang fra Augrabies bliver vi mindet om at køre forsigtigt, hvilket kan være lidt af en udfordring på de meget lange lige veje i det tørre landskab her i den nordlige del af landet. Netop som vi passerer en bakketop ligger en bil helt sammenkrøllet i vejsiden. Der er blå blink overalt, so det må være mindst 30 minutter siden. En mand er placeret på et spineboard med halskrave svært tilskadekommet. Det ser bestemt ikke godt ud. Der er mere end 100 km. til det nærmeste hospital.

Meget lange lige veje på vejen til Cape Town
Hold farten nede, der kan pludselig ske uventede ting;
Dyr, biler, sovende bilister, huller o.s.v.

Vi kører forsigtigt og defensivt de næste mange timer. Det er overraskende ukompliceret. De fleste kører pænt og giver tydeligt tegn. Lastbilerne er meget hjælpsomme. Vi har hørt mange historier om hvor meget vi skal passe på i byer og ved tankstationer, men vi møder kun venlighed og hjælpsomhed. Jeg tror mere at det er i de støre byer i syd, at man skal være op vagt.

Yellow Aloe, en lille perle i engelsk cottage style i Clamwilliam


Skønt guesthouse, Yellow Aloe

Vi når det skønneste lille gæstehus i Clamwilliam efter 7 timer uafbrudt kørsel. Her bliver vi meget venligt modtaget. Vi har ikke spist meget på turen, men værten tryller straks 2 sandwich frem selvom køkkendamen har fået fri! Det er en stor gammel villa, som ligger med en meget hyggelig have, som en oase midt i byen. Der er et lille udsalg af økologiske produkter, især baseret på Rooibos, og have er fuld af blomster og krukker. Der er to små pools, hvor man kan blive afkølet. Hovedgaden, i den lille by, ligger lige uden for porten. Her kunne jeg godt tænke mig at tilbringe nogle få dage en anden gang. Bjergene ligger lige ved siden af og byder på gode vandreture.

Dejlig terrasse, Yellow Aloe
Hyggelige dekorationer, Yellow Aloe
Havekunst? Yellow Aloe

Næste dag - efter alt for kort tid - går turen til den sidste destination; Cape Town.

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment, I return as soon as we have internet again